PON - PET: 6:45 - 16:00
+386 1 586 39 56
vrtec.nazaret@rkc.si

VRTEC NAZARET

Vrtec Nazaret izvaja celodnevni program, ki je namenjen otrokom od 11. meseca do vstopa v šolo. Otroci so v šolskem letu 2022/23 razdeljeni v en heterogen oddelek in pol prvega starostnega obdobja (1–3 – Kerubinčki in Serafinčki) ter en heterogen oddelek in pol drugega starostnega obdobja (3–6 – Kerubini in Serafini). Otrok v prvem starostnem obdobju je 18, v drugem pa 27.

Vrtec deluje po programu, imenovanem Program vrtca montessori, h kateremu je Strokovni svet RS za splošno izobraževanje dne 19. 12. 2013 dal pozitivno mnenje. Del programa je Kateheza Dobrega pastirja, ki otrokom omogoča razvoj verskega čuta in povezanosti z Bogom. V vseh oddelkih je prisotna angleško govoreča vzgojiteljica. V program je vključena tudi glasba po metodi Edgarja Willemsa.

Lokacija

Vrtec Nazaret deluje na dveh lokacijah: na Mekinčevi ulici 10 (v samostanu Marijinih sester v posebej urejenih prostorih) in Mekinčevi ulici 3 ( v župnijskem domu v posebej urejenih prostorih). Za gibanje na prostem je z igrali opremljeno veliko travnato igrišče ob cerkvi.

 

 

soba SERAFINOV z atrijem

 

 

soba KERUBINOV